31 March 2012: Kom in de kasFotoreportage Kom in de Kas 2012

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012 bezochten zo'n 200.000 mensen Kom in de Kas, het grootse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. De bezoekers hebben genoten van kleurrijke bloemen, mooie potplanten en heerlijke groenten. De 35e editie van Kom in de Kas vond dit weekeinde plaats in 26 regio's, verspreid over het land.

Het aantal bezoekers lag afgelopen weekeinde iets hoger dan vorig jaar. Ondanks de koude wind op zaterdag, bezochten veel bezoekers de opengestelde kassen. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zes regio’s openden het hele weekend de deuren.
 

Ruim 200 deelnemende glastuinbouwbedrijven organiseerden in het kader van "In de kas kan alles", allerlei activiteiten. Veel bezoekers aan Kom in de Kas vonden het een genot om in de kassen een kijkje te nemen en stelden veel vragen aan de vrijwilligers van Kom in de Kas. Vrijwilligers op de bedrijven toonden aan de bezoekers wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld zo'n lekkere tomaat of mooie gerbera te kweken. Daarnaast waren er tal van nevenactiviteiten zoals optredens, activiteiten voor kinderen, informatiemarkten en productshows.
 

Bij veel groentebedrijven kon men proeven van al die heerlijke producten, waaronder bij Greeneryteler Kuiper in 's Gravenzande, waar topkok Mario Roberti uniek gerechte maakte met kropsla. CombiVliet in Rilland maakte een dealtje met de plaatselijke bakker, wat resulteerde in een verrassende tomatenmuffin.

Bron: www.agf.nl

Ook Anne Douwe van der Zee heeft veel belangstelling voor zijn presentatie over de Groenepoort.